Fri­vil­lige

På Højagercentret samarbejder vi med mange frivillige, hvilket vi finder meget værdifuldt og inspirerende.

Samarbejde med frivillige

 • Højagercentrets vennekreds

  Læs mere på Frivillig center Jelling

 • Frivilligcenter Jelling

  Frivillig center Jelling

  Klik på logo for at komme til hjemmesiden

 • Velkomstbrev til frivillige

  Som frivillig på Højagercentret kommer du i kontakt med mange mennesker og der er nogle oplysninger som er vigtig at vide - er her beskrevet velkomstbrevet.

  Vi sætter stor pris på din deltagelse og engagement. vi glæder os rigtig meget til samarbejdet.

 • Forsikringsforhold for frivillige

  Frivillige der yder en indsat i Vejle Kommunes interesse, er som udgangspunkt omfattet af Vejle Kommunes forsikringer.

  For at være omfattet af en forsikring, skal arbejdet/indsatsen i en konkret sag udføres direkte for Vejle Kommune, være i Vejle Kommunes interesse og være accepteret af Vejle Kommune.

For at programmet kan blive så varieret som muligt, er der mange frivillige, der hjælper til. Det kan blandt andet være som tovholder på en aktivitet, som hjælper ved borddækning til en fest eller som chauffør på en tur. Hvis du vil indgå som frivillig, er du velkommen til at kontakte personalet.

.
.
Cykletur
På cykeltur omkring Jelling
Havefest
Havefest
.
.
.
.

Artikler

 • Artikel i Vejle Amts Folkeblad 3.10.2018

  Vilmar og Henning henter møbler og gør en forskel

  Vilmar Poulsen og Henning Mortensen er blandt Højagercentrets Vennekreds' mest flittige frivillige. Hele året henter de møbler, der sælges på det årlige loppemarked.

   

   

   

  HENNING MORTENSEN OG VILMAR POULSEN HAR ET GODT SAMARBEJDE OMKRING INDSAMLINGEN AF MØBLER, OG DER ER OFTE HUMOR INDBLANDET, NÅR DE TO SNAKKER SAMMEN. FOTO: YILMAZ POLAT

  Thomas Nedergaard Rasmussen thras@jfmedier.dk

  Frivillig

  Jelling: Bor man i Jelling og har et møbel, man gerne vil af med, og ønsker man samtidig at gøre en god gerning, så ringer man til Vilmar Poulsen eller Henning Mortensen.

  De to pensionister fra Højagercentrets Vennekreds er blandt hovedkræfterne, der hvert år er med til at muliggøre loppemarkedet på plejecenteret den tredje lørdag i september. I år blev der indsamlet 52.000 kroner, som går til udflugter og arrangementer for beboerne på Højagercentret.

  Egentlig er det kun Vilmar Poulsens telefonnummer, der står på vennekredsens hjemmeside, men det er Henning Mortensen, der bestemmer. Det mener Vilmar Poulsen i hvert fald, mens han med et forsigtigt smil kigger på sin makker.

  - Folk ringer til mig, og så aftaler vi, at vi kan komme ud og kigge på deres møbler, for at se om vi kan bruge noget af det, siger Vilmar Poulsen.

  Pusterum og mødested

  Vilmar Poulsen og Henning Mortensen har stået for at køre rundt og indsamle donerede møbler i henholdsvis 5 og 10 år. Henning Mortensen har i flere år også kørt vennekredsens bus, når de ældre skulle på tur, mens Vilmar Poulsen kom ind i vennekredsen på en mere alvorlig baggrund.

  - For 10 år siden fik min kone konstateret brystkræft, så vi var igennem en hel masse kemo- og strålebehandling, hvor meget handlede om sygdom. Så snakkede jeg med en, der spurgte, om jeg ikke ville med til folkedans heroppe.

  - Det gav en lettelse for mig, så man kunne komme lidt væk fra sygdommen. Hun havde selvfølgelig behov for, at jeg var der, men at jeg tog til folkedans en gang om ugen gjorde ikke noget. Det giver også noget for begge parter, hvis man kommer ud og får nogle nye indtryk, siger Vilmar Poulsen.

  For Henning Mortensen betyder opgaven med at køre rundt og hente møbler, at han får snakket med mange mennesker.

  - Man får snakket med flere forskellige mennesker – både kendte og ukendte, siger han.

  Henter møbler med humor

  Indimellem er der nok at lave, når fire forskellige, der vil donere deres møbler, ringer i løbet af en uge. Andre gange kan der gå 14 dage mellem telefonen ringer.

  - Det foregår altid med humor. Det kan dem, vi kommer ud til, også godt lide, siger Henning Mortensen, mens han kigger sig over skulderen.

  Når han og Vilmar Poulsen er på plejecenteret bliver der holdt øje med, om nogen de kender går forbi, så de kan få en kæk bemærkning med på vejen.

  De mange timers frivilligt arbejde gør dem ikke noget, så længe humoren er med, og de på nærmeste hold kan opleve, hvilken forskel de indsamlede penge gør for beboerne på plejecentret.

  - Vi gik en gang og ryddede op efter en fest, vi havde holdt for beboerne. Så kom Anna Laurberg (centerleder på Højagercentret, red. ) hen og fortalte, at hun havde set, at nogle af beboerne, der ikke havde snakket i lange tider, pludselig havde grinet og været så glade. Det er også det, vi får ud af det - uden at det skal lyde frelst, siger Vilmar Poulsen.

  Og så gør det heller ikke noget, at de får brugt kroppen, når der skal løftes på møbler.

  - Vi behøver ikke at gå i fitnesscenter, konstaterer de.